Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
E-kniha (ePUB)

Stravování a vztah k jídlu u českých adolescentů ve 21. století

Výběr formátu knihy:
0 Kč

Počet

1. vydání 2020
978-80-244-5822-9
Psychologie
Popis
Změna životního stylu a jídelního prostředí s sebou přinesla zásadní proměnu stravování, řada lidí konzumuje jídlo nejen kvůli hladu a potřebě přežití. Jídlo se často stává copingovou strategií, slouží k vypořádání se s nároky života, děti i dospívající jsou naučeni jídlem řešit nepohodu, kompenzovat negativní pocity a používat jídlo také jako odměnu. Na druhou stranu v současné době existuje nepřeberné množství různých přístupů ke stravování, jídlo je všude dostupné, ale dospívající jsou obklopeni kultem štíhlosti. Proto je pro ně těžké vytvořit si zdravý vztah k jídlu a ke svému tělu, a to obzvláště v období adolescence. Výzkumná studie prezentovaná v této publikaci přináší řadu významných zjištění z celorepublikového šetření v reprezentativním vzorku více než 4000 adolescentů.
99999984 ks
Autor
Pipová, Helena
Spoluautor 1
Dolejš, Martin
Spoluautor 2
Suchá, Jaroslav
Vydavatel
Vydavatelství Univerzity Palackého
Jazyk
čeština
Typ publikace
monografie
Kód
102201132