2020-0324.jpg

Stravování a vztah k jídlu u českých adolescentů ve 21. století

Pipová, Helena
Dolejš, Martin
Suchá, Jaroslava a kol.

1. vydání, 2020, 364 stran,
ISBN 978-80-244-5822-9
Prodejní cena se slevou
Prodejní cena0 Kč
Sleva
Cena / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:

2020-0324_Pipova.pdf
Soubor dostupný po dokončení objednávky.
E-kniha
obor - Psychologie
Změna životního stylu a jídelního prostředí s sebou přinesla zásadní proměnu stravování, řada lidí konzumuje jídlo nejen kvůli hladu a potřebě přežití. Jídlo se často stává copingovou strategií, slouží k vypořádání se s nároky života, děti i dospívající jsou naučeni jídlem řešit nepohodu, kompenzovat negativní pocity a používat jídlo také jako odměnu. Na druhou stranu v současné době existuje nepřeberné množství různých přístupů ke stravování, jídlo je všude dostupné, ale dospívající jsou obklopeni kultem štíhlosti. Proto je pro ně těžké vytvořit si zdravý vztah k jídlu a ke svému tělu, a to obzvláště v období adolescence. Výzkumná studie prezentovaná v této publikaci přináší řadu významných zjištění z celorepublikového šetření v reprezentativním vzorku více než 4000 adolescentů.

Publikace autora

Ostatní si také koupili