2012-647.jpg

Fyziologie výživy

Klimešová, Iva
Stelzer, Jiri

1. vydání, 2012, 178 stran, měkká vazba
ISBN 978-80-244-3280-9
Prodejní cena se slevou
Prodejní cena125 Kč
Sleva
Cena / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_:
Tisk na objednávku
Kniha je koncipovaná jako vysokoškolská učebnice určená studentům pedagogických fakult, fakult tělesné výchovy nebo zdravotnických studií. Jedná se o základní učební text samostatného předmětu s tematikou výživy nebo předmětu zabývajícího se optimalizací životního stylu.
Obsahuje 176 stran textu členěného do 15 kapitol, 8 stran příloh a rejstříku. Úvodní kapitoly jsou zaměřené na faktory ovlivňující náš výběr potravin. Další kapitoly se zabývají základními poznatky z anatomie a fyziologie trávicího traktu. Podrobně je zde popsáno získávání energie z potravy, význam jednotlivých živin, jejich metabolizmus a zdroje. Závěrečné kapitoly jsou věnovány zdravému způsobu stravování. Na konci jednotlivých kapitol je uvedený krátký souhrn a použité literární zdroje.

Publikace autora

Ostatní si také koupili